Om u bij een visvijver helder water te garanderen, werken we steeds met professionele UV-systemen en meerkamerfilters. Deze zijn zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te reinigen. Het eerste compartiment van de meerkamerfilter bevat filterborstels voor de grove vuildeeltjes, de volgende compartimenten bevatten japanse matten voor de fijnere filtering. Daarin ontwikkelen zich bacteriën die het organisch afval afbreken en hierdoor de waterkwaliteit opmerkelijk verbeteren. Het water wordt hiernaast ook nog door een UV-systeem gestuwd. De straling van de UV-lamp vernietigt alle algen en troebel water wordt weer helder. Resultaat: u kan uw vissen terug tot op de bodem zien zwemmen!
Voor zwemvijvers en siervijvers werken we voor de filtering met lavasteentjes. In de lavazone – standaard ca 20% van de vijver – zitten drainagebuizen die het water via de pompen aanzuigen uit de gehele vijver en het vervolgens terugstuwen naar de andere kant van de vijver. Er wordt dus een circulatie gecreëerd naar de lavazone toe. Hierdoor belanden vuiltjes en stof in de lava, waar de wortels van de waterplanten voor een natuurlijke afbraak van de afvalstoffen zorgen.
Tegenwoordig bestaan moderne filtertechnieken zoals inbouwskimmers en zeefbochtfilters om bladeren en grof vuil af te scheiden alvorens deze in de lava belanden. Voor wie het wat ‘cleaner’ wil, en eventueel geen lavazone wil voorzien, is een beadfilter met UV-ozon ontsmettingssysteem een mogelijkheid. Bij zwemvijvers wordt soms voor deze optie gegaan. Het resultaat is een zwemvijver, maar met de looks en allures van een zwembad.