NL  |  FR

Zwemvijvers

Vriendelijk voor mens en natuur

Een zwemvijver heeft heel wat voordelen ten opzichte van een klassiek zwembad. Een zwemvijver is makkelijker en mooier te integreren in het tuinconcept, de realisatie is minder duur en de vaste kosten zijn bijna verwaarloosbaar. Bovendien is een zwemvijver vriendelijk voor mens en natuur.

Er worden geen chloorderivaten toegevoegd, wat een ‘zacht’ water geeft waarin zwemmen erg aangenaam en relaxerend is. Wat velen niet weten is dat het water van een zwemvijver ook kan verwarmd worden – tot 28°! Er zijn twee mogelijkheden: ofwel opteert u voor een warmtepomp die 80% van haar warmte uit de lucht haalt ofwel kiest u voor direct plaatsbare verwarmingsmatten uit hoogwaardig EPDM.

Om uw zwemvijver waterdicht te maken, werken we bij voorkeur met folie in synthetisch rubber (EPDM firestone). Rubberfolie is milieuvriendelijk, voelt aangenaam tegen de huid, trekt door zijn zwarte kleur de warmte aan en heeft een uitzonderlijk lange levensduur. Wilt u graag een andere kleur, bestaat wel de mogelijkheid om voor een color zwembadliner in PVC (dikte 1,5mm) te kiezen.

Qua vormgeving en afwerking zijn er eindeloze mogelijkheden. Elk technisch detail kan hierbij zonder problemen gecamoufleerd worden.