“Maar wat is dat dan juist, een biozwembad?”
Om deze vraag te beantwoorden, moeten we kijken naar de waterbehandeling. Tot enkele jaren geleden was elke ontsmetting van zwemwater gebaseerd op het gebruik van chemicaliën zoals chloor of de aanmaak ervan, zoals bij zoutelektrolyse. De laatste jaren zijn er gelukkig verschillende vernieuwende en milieuvriendelijke systemen ontwikkeld: elektrolyse, hydrolyse, ionisatie, UV-desinfectie en combinaties daarvan. Het is een boeiend vakgebied, dat voortdurend in beweging is.
Zelf kiezen we bij onze biozwembaden voor een systeem dat hydrolyse met een laag zoutgehalte elektrolyse combineert. Dit zorgt voor een even goede ontsmetting als bij een klassiek chloorzwembad, maar dan zonder de vervelende bijwerkingen van chloor. Denk aan de typische geur, rode ogen, droge huid en haren. In een biozwembad heb je hier geen last van, je hoeft zelfs niet te douchen achteraf. Een biozwembad is duurzaam én comfortabel. Eens je gewoon bent aan het zachte water, wil je niet meer anders. Het is dan ook geen toeval dat we steeds meer mensen uit de wellness- en schoonheidsbranche tot onze klanten mogen rekenen.
Los van de waterbehandeling lijkt een biozwembad verder sterk op een klassiek zwembad: het water kan makkelijk verwarmd worden, vaak wordt een rolluik ingebouwd en er zijn volop mogelijkheden qua afwerking. Denk aan een zitstrand, ingebouwde trap, ingebouwde verlichting, etc. Wil je dus gezonder zwemmen en toch genieten van het comfort en de uitstraling van een klassiek zwembad? Dan is een biozwembad de perfecte keuze voor jou!