Wil je graag zwemmen in eigen tuin? En wil je dat doen in gezond, natuurlijk water? We feel you! Ecologie en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s. Als bedrijf hebben we vanaf dag één vol overtuiging voor natuurlijk zwemmen gekozen. Maar wat kies je dan best? Een zwemvijver? Of toch een biozwembad? Een keuze waar velen mee worstelen. Er valt dan ook voor beide wat te zeggen.
Een zwemvijver is makkelijk en mooi te integreren in het tuinconcept, de realisatie is minder duur en de vaste kosten bijna verwaarloosbaar. De EPDM-folie trekt met zijn zwarte kleur warmte aan, en zorgt voor een heel natuurlijk effect. Wel zal op de folie al snel een zacht laagje ontstaan, de zogenaamde biofilm. Deze aangroei van levend materiaal is onvermijdelijk, en helemaal niet zo erg. Het hoort gewoon bij de ecologie van een zwemvijver. Ook libellen, zoemende bijtjes en een occasionele kikker passen in het plaatje. Voor de ene klant fantastisch, voor de andere een afknapper…
Liever wat meer comfort? Dan kies je wellicht beter voor een biozwembad. Biologische zwembaden zien er ongeveer uit als klassieke zwembaden. Het enige – maar essentiële – verschil zit hem in de alternatieve waterbehandeling. Ons volautomatisch hydrolyse systeem zorgt voor aangenaam, zacht en gezond zwemwater. Natuurlijk zwemmen dus, net zoals bij de zwemvijver. Bovendien kan je het water van een biozwembad verwarmen – iets wat moeilijker ligt bij een zwemvijver. Hierdoor kan het zwemseizoen aanzienlijk verlengd worden. Zeker iets om rekening mee te houden bij je keuze tussen zwemvijver en biozwembad!